De aanpassing - Reisverslag uit Pisco, Peru van Veronique Vanonckelen - WaarBenJij.nu De aanpassing - Reisverslag uit Pisco, Peru van Veronique Vanonckelen - WaarBenJij.nu

De aanpassing

Door: Talia

Blijf op de hoogte en volg Veronique

18 Juli 2012 | Peru, Pisco

Jetlag, spijtig genoeg kan ik ervan meespreken. Hier is het 7 uur vroeger dan in België. Gisteren ben ik om 20 uur Peruviaanse tijd in bed gekropen en vandaag zal het ook niet veel schelen.Mijn lichaam heeft even moeite om aan te passen aan dit tijdsverschil :-)
We zijn dinsdag om half 6 's ochtends geland in Lima. Lang moeten wachten aan de paspoortcontrole en op de bagage van Vero. Om 8 uur stonden we eindelijk buiten. Nu kon ons avontuur echt beginnen.
Onze host was gaan werken, maar zijn moeder en zus hebben ons opgevangen. Zo'n lieve mensen!
Toen we ons wat geïnstalleerd hadden, vonden we het tijd om Lima te gaan verkennen. En hoe konden we dit beter doen dat met het openbaar vervoer.
Pfff,wat was da? Chauffeurs die de rijstroken (welke rijstroken??) niet respecteren, contant claxoneren, ... wat een drukte.
Lima, wat kan ik daarvan zeggen? Lima en ik zullen geen goede vriendjes worden. Veel te druk, bijna niets te zien (behalve 1 mooi plein: plaza des Armas) en de stad geeft geen veilig gevoel. Ik was eigenlijk heel blij toen we terug bij onze host aankwamen. (de vermoeidheid zal ook wel een rol gespeeld hebben :-) )
Na een goede nachtrust zijn we ook deze ochtend in de watten gelegd door onze lieve 'mama' met een lekker tasje koffie en pistoletjes. En dan weer op weg. Met de taxi naar het busstation en daar de bus op richting Pisco. Om half 12 vertrok onze bus. Ook al was ik nog moe, ik heb geen oog dichtgedaan. Ik wou genieten van alle dingen die ik zag. Rond 4 uur kwamen we aan in onze hostal.
Pisco is helemaal anders dan Lima, veel kleiner en veel gezelliger. Hier voel ik mij meer op mijn gemak. De mensen zijn vriendelijk, het is een pak rustiger en hier voel ik mij ook wel veilig. Vandaag hebben we ons ook voor de eerste keer gewaagd aan de lokale keuken wat heel goed is meegevallen.
Sebiet kruip ik stilaan mijn bedje in, want morgen staan we vroeg op om een tocht te maken naar de Balestas-eilanden en het nationaal reservaat van Paracas. Dan slapen we nog een nachtje in dit hostal om dan vrijdag door te trekken naar Nazca.

Slaapwel allemaal en tot de volgende blog.

Veronique

Once upon a time there were 2 cute little girls who decided to wander around the globe for a while. After wandering in many parts of Europe they decided it was time to broaden there horizon and cross the big bleu ocean. This is the story of where they landed!

Actief sinds 15 Juli 2012